Οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου…
Όταν η κάμερα στα σημαντικά γεγονότα της καθημερινότητας προσωποποιεί την είδηση, θα πρέπει να διατηρεί και να κινείται στα φυσιολογικά όρια της ανεκτικότητας. Να μη καπηλεύεται τα οφέλη της αισθητικής απεικόνισης, αλλά να εστιάζει στον πυρήνα της είδησης. Μια τέτοια κατάχρηση δυστυχώς στοχοποιεί, αποπροσανατολίζει και καθιστά μια γυναικεία προσωπικότητα ευάλωτη.
Φαινόμενο που παρατηρείται στην ενημερωτική αποτύπωση της είδησης. Μη δει γυναίκα ο φακός, αρχίζει να ερωτοτροπεί ανάλογα με τις διαθέσεις του κάμεραμαν. Εν συνεχεία ο έντυπος τύπος επικαιροποιεί το πλάνο και το διανθίζει τρυπώνοντας στην προσωπική της ζωή με σχόλια για προσωπικές πληροφορίες που διοχετεύει στην αγορά της ενημέρωσης, χωρίς την συναίνεση και την επιθυμία του καθενός που δυστυχώς προβάλλεται λόγω της δουλειάς του.
Τόσο χρονών είναι η ανθυπαστυνόμος... Είναι μητέρα τόσων παιδιών. Είναι παντρεμένη ή διαζευγμένη. Τις ελεύθερες ώρες της γυμνάζεται στο τάδε γυμναστήριο. Χρησιμοποιεί παλ βαφές στα νύχια της και οι ανταύγειες των μαλλιών της την καθιστούν νεότερη.
Πολλές γυναίκες που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω της δουλειάς τους εκτίθενται στον φακό της σκοπούμενης πληροφόρησης. Είτε ενημερώνει το κοινό, είτε βρίσκεται στις αφίξεις του αεροδρομίου και ελέγχει την νομιμότητα. Είτε είναι τροχονόμος και ρυθμίζει την κυκλοφορία, είτε μεταγάγει στα δικαστήρια μια φόνισσα…
Έλεος!
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments