Ισπανία: Στη φυλακή αστυνομικός που εκρυβε 20 εκατ. ευρώ στους τοίχους της οικίας του
Στη φυλακή οδηγήθηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας στην Ισπανία, για διασυνδέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, καθώς, στο πλαίσιο έρευνας, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 20 εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία ήταν κρυμμένα στους τοίχους του σπιτιού του.Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο Οσκαρ Σάντσεθ Χιλ κατείχε τη θέση του αρχηγού της μονάδας καταπολέμησης Οικονομικών και Φορολογικών εγκλημάτων (UDEF) της ισπανικής αστυνομίας στη Μαδρίτη.
Ο αστυνομικός συνελήφθη «την περασμένη εβδομάδα» μαζί με «άλλα 15 πρόσωπα», μεταξύ αυτών τη σύζυγό του, επίσης αξιωματικό της αστυνομίας στην περιφέρεια της Μαδρίτης, όπως ανέφερε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή.Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ βρέθηκε κρυμμένο στους τοίχους και στο ταβάνι της οικίας του, στην πόλη Αλκαλά ντε Ενάρες, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδρίτης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης 1 εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία ήταν κρυμμένα σε ντουλάπια στο γραφείο του.Μετά τη σύλληψή τους, ο Οσκαρ Σάντσεθ Χιλ και η σύζυγός του παρουσιάστηκαν ενώπιον ενός δικαστή της Audiencia Nacional, της δικαστικής αρχής της Μαδρίτης, που είναι επιφορτισμένη με τις σοβαρότερες και πιο περίπλοκες ποινικές υποθέσεις.
Ο δικαστής απήγγειλε κατηγορίες για «διακίνηση ναρκωτικών», «διαφθορά», «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και διέταξε την προφυλάκισή τους, σύμφωνα με δικαστική πηγή.Οπως μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ, οι συλλήψεις συνδέονται με την κατάσχεση, την 14η Οκτωβρίου, 13 τόνων κοκαΐνης στο λιμάνι Αλχεθίρας, στην Ανδαλουσία, τα οποία είχαν κρύψει σε φορτίο με μπανάνες, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε φθάσει από τον Ισημερινό.
Η κατάσχεση αυτή, που είχε ανακοινωθεί την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάστηκε από τις ισπανικές αρχές ως «η μεγαλύτερη κατάσχεση στην ιστορία του εμπορίου ναρκωτικών στην Ισπανία» και «μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις σε διεθνές επίπεδο».Το κοντέινερ, που είχε φύγει από το λιμάνι Γουαγιακίλ, προοριζόταν, σύμφωνα με την αστυνομία, για έναν «Ισπανό εισαγωγέα», με έδρα το Αλικάντε, «ο οποίος παραλάμβανε για χρόνια μεγάλες ποσότητες φρούτων που εισάγονταν από τον Ισημερινό».
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments