Βουλή: Όσα έγιναν στην εκρηκτική ολομέλεια και… εκτός αυτής-Κατηγορίες Κωνσταντοπούλου, απάντηση Κακλαμάνη, κόντρα με Κανέλλη


 Προχθές το απόγευμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ κατήγγειλε ότι “ο πρωτότυπος σκληρός δίσκος με τη δικογραφία των Τεμπών αγνοείται και  αρνήθηκαν να μου τον χορηγήσουν” σημειώνοντας “Άγνωστο ποια πρόσωπα αντέγραψαν τον σκληρό δίσκο, ενώ αγνοείται και ο φάκελος που διαβιβάστηκε δικογραφία”.

Και όπως αποκάλυψε, τα αρχεία που διατίθενται στους βουλευτές έχουν ημερομηνία δημιουργίας 29/4/25, ενώ φέρονται ότι διαβιβάστηκαν από τον Ανακριτή στις 24/4/25.

“Η αντιγραφή έγινε στη Βουλή παρουσία του γενικού γραμματέα της Βουλής και το υλικό φακέλου πρωτοκολλήθηκε” σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές απαντώντας σε πρώτο χρόνο και όπως διευκρίνιζαν “Άλλες φορές δικογραφιες έρχονταν  με στικάκι και πάντα γινόταν αντίγραφο. Τώρα ήρθε για πρώτη φορά σε σκληρό δίσκο και πάλι έγινε αντίγραφο. Μία διαδικασία που γίνεται προκειμένου να προφυλαχτεί το πρωτότυπο ώστε να μην υπάρξουν τίποτα παρεμβάσεις γιατί αν υπάρξει κάτι τέτοιο, πως θα γίνει επανέλεγχος και εννοείται ότι φυλάσσεται ο πρωτότυπος δίσκος”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής χθες το πρωί με την έναρξη της Ολομέλειας απάντησε στην πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτηρίζοντας “εκ προοιμίου προσβλητικό και εξόχως ενοχλητικό με ταπεινά κίνητρα, το να μην εμπιστεύεται κάποιος τον Πρόεδρο της Βουλής,  τον γενικό γραμματέα και τα υπηρεσιακά της στελέχη” και πρόσθεσε “Θέλω να διαβεβαιώσω όλους εκείνους που κουτοπόνηρα απεργάζονται άλλο ένα επεισόδιο συγκάλυψης, ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε την ευθύνη τους, για να παλεύουμε για την αλήθεια και για βέβαια για να φέρουμε επιτέλους τη Δικαιοσύνη”, σημειώνοντας ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που δείχνει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θεωρεί ότι αποτελεί κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Ωστόσο ακολούθως εκτυλίχθηκε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, με συνεργάτες του ΠτΒ να “συλλαμβάνονται”  επ΄ αυτοφώρω να ηχογραφούν την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, της οποίας δεν δόθηκε ο λόγος στην Ολομέλεια, την ώρα που ενημέρωνε τους δημοσιογράφους, μετά την απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη από την Ολομέλεια για την καταγγελία περί αλλοίωσης του πρωτότυπου υλικού της δικογραφίας που διαβίβασε ο εφέτης ανακριτής Λάρισας για το έγκλημα των Τεμπών.

“Αποδεικνύεται πως έγινε παρέμβαση στο πρωτότυπο υλικό. Βλέπω άλλους τίτλους αρχείων και άλλες ημερομηνίες. Η ψηφιοποίηση είναι προς εξυπηρέτηση όχι προς συσκότιση” είπε αντιλαμβανόμενη ταυτόχρονα την ύπαρξη δύο υπαλλήλων της Βουλής στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Και όπως διηγήθηκε η ίδια στην Ολομέλεια:

Όσο συνομιλούσα με τους δικαστικούς (σ.σ. ήθελε να πει κοινοβουλευτικούς) συντάκτες, γυρνώντας για να φύγω βλέπω ένα πρόσωπο άγνωστο που είχε το κινητό και με μαγνητοφωνούσε” 

είπε και διηγήθηκε τον εξής διάλογο:
  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ποιος είστε;
  • Υπάλληλος: Εγώ;
  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ναι, ποιος είστε;
  • Υπάλληλος: Είμαι συνεργάτης του προέδρου της Βουλής
  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Με ποια καθήκοντα;
  • Υπάλληλος: Τι εννοείτε; Είμαι υπάλληλος του προέδρου της Βουλής

Σε εκείνο το σημείο η πρόεδρος  της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε το εξής σχόλιο: “Δίπλα στον υπάλληλο καθόταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Βουλής” και συνέχισε:

  • Z. Κωνσταντοπούλου: Τι κάνετε εδώ;
  • Υπάλληλος: Ήρθα να ενημερώσω τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες
  • Z. Κωνσταντοπούλου: Γιατί με μαγνητοφωνείτε;
  • Υπάλληλος: Γιατί κακό είναι;
  • Z. Κωνσταντοπούλου: Ναι, είναι κακό αν γίνεται εν άγνοια μου και κρυφά 

Μετά την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών τους οποίους ενημέρωσε λέγοντας “Κακώς ήταν παρόντες (σ.σ. οι συνεργάτες του) και για αυτό τους καταχέριασα” και εξηγώντας ότι οι συνεργάτες του δεν ηχογραφούσαν, αλλά κρατούσαν σημειώσεις τόνισε “Ανέλαβα την ευθύνη και δεν θα κάνω δεκτές τις παραιτήσεις”.

Και όσον αφορά  την κλήρωση στην Ολομέλεια αναφορικά με το Δικαστικό Συμβούλιο στο οποίο έχει παραπεμφθεί ο Χρήστος Τριαντόπουλος ο κ. Κακλαμάνης γνωστοποίησε ότι θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι και πως από τις 30 Απριλίου έχει έρθει ο φάκελος από το υπουργείο Δικαιοσύνης με τα ονόματα των ανωτέρων δικαστικών λειτουργών και  ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει επαναληπτική κλήρωση σε δεύτερο χρόνο διότι κάποιοι εκ των δικαστικών λειτουργών είναι “βαριά άρρωστοι”, ενώ  και κάποιοι σε λίγο χρονικό διάστημα αφυπηρετούν. Επίσης  κατέστησε σαφές πως ο “κόφτης” για τον χρόνο των τοποθετήσεων θα ενεργοποιηθεί το προσεχές διάστημα και πως θα γίνουν οι σχετικές αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.  

Το περιστατικό σχολίασε αρχικά  στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας, κατηγορώντας  τον Πρόεδρο της Βουλής πως “τη στιγμή που η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους, εκείνος στέλνει συνεργάτες του – ωτακουστές για να παρακολουθούν τι λέει στους δημοσιογράφους” κάνοντας λόγο “απαράδεκτες τακτικές και φαινόμενα που πρέπει να σταματήσουν” και θυμίζοντας το “νωπό και πολύκροτο σκάνδαλο” των υποκλοπών με την “παγίδευση” πολιτικών αντιπάλων.

Η ίδια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας από του βήματος της Ολομέλειας σχολίασε “Όταν πιάστηκαν στα πράσα δεν ήξεραν με ποια ιδιότητα ήταν εκεί, γιατί ήταν εκεί και στο τέλος πήγαν να πουν ότι είναι φυσιολογικό, σωστό και έτσι πρέπει να γίνεται. Εδώ που κυκλοφορούμε ο πρόεδρος της Βουλής στέλνει τους συνεργάτες του να μαγνητοφωνούν τι λέμε για να έχει σωστή ενημέρωση και την ίδια ώρα εμποδίζει να τα πούμε στην Ολομέλεια. Πίστευα πραγματικά ότι με τον Τασούλα τα είχαμε δει όλα, φαίνεται όμως ότι δεν τα έχουμε δει όλα. Καταγγείλω τις ακραίες μεθοδεύσεις, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοκρατική αντιπολίτευση”.

Κατηγόρησε τον Νικήτα Κακλαμάνη για “ύβρεις” και “συκοφαντίες” σε βάρος της, λέγοντας: “Έχω παραδεχθεί ότι μιλάω πολύ. Δεν μιλάω πολύ από κάποιο συμφέρον, ούτε έφτιαξα βίλες, ούτε αντάλλαξα την παρουσία μου με κάποιους. Είμαι πάντα στο πλευρό των πολιτών. Ανέβηκε σε καιρό Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Βουλής για να πει ότι θα βάλει κόφτη για μένα. Αν είναι δυνατόν”, ενώ ήρθε σε κόντρα με και με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη που κοιτούσε το ρολόι της καθώς είπε “Ακούω την κυρία Κανέλλη, τη γνωστή συκοφάντρια να λέει με το που ανέβηκα στο βήμα πως έχω πέντε λεπτά χρόνο. Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για το ποιος είναι το σύστημα” και πρόσθεσε “δε θα υπακούσω σε κανένα χρονόμετρο όταν χάθηκαν 57 ζωές και κυρίως σε κανέναν όψιμο επαναστάτη που ξεκίνησε καριέρα επί Χούντας”.

“Το εάν είμαι συκοφάντρια ή όχι επειδή κοίταξα το ρολόι μου, αυτό το ξέρει ο λαός και το κόμμα μου. Ο καθένας έχει το χρόνο που λογαριάζει το καντήλι του, δεν επιτρέπω σε κανένα να σβήνει το καντήλι μου” απάνησε η κ. Κανέλλη και  κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου πως δεν σέβεται τους υπόλοιπους 299 βουλευτές. “Θεωρώ κατώτερο εμού να υπερασπιστώ τον εαυτό μου για αυτή την κατηγορία από αυτό το στόμα. Της δόθηκε ο λόγος για 5 λεπτά και μίλησε 27. Δεν μπορεί να είναι μοναδικός και αλάνθαστος κάτοχος του χρόνου των άλλων. Έχω μάθει να σέβομαι και το δευτερόλεπτο. Είναι ζήτημα σεβασμού στους υπόλοιπους 299 συναδέλφους” τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Μηνύματα Δενδια, Ανδρουλάκη και Φάμελλου

Παρών στην Ολομέλεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας λόγω συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ο οποίος απάντησε στις αιτιάσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας τονίζοντας “Θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο εάν η κοινωνία πάψει να έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν θα διανοείτο να προβεί σε αυτά που περιγράψατε, τα αποκρούω απολύτως. Οφείλω να αποκρούσω την κατηγορία και εξ ονόματος και των Ελλήνων δικαστών”.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως “θα υπάρξει και απονομή Δικαιοσύνης και θα χυθεί άπλετο φως χωρίς την παραμικρή υπόνοια συγκάλυψης για να μπορέσει η χώρα να επουλώσει την πληγή, να αποκομίσει διδάγματα και να προχωρήσει. Αυτή η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ δεν προτίθεται να συγκαλύψει τίποτα”, ενώ σημείωσε πως “ο τελευταίος αυτή τη στιγμή που θα είχε όφελος από τη συγκάλυψη της υπόθεσης των Τεμπών, είναι η κυβέρνηση”.

Και υπογράμμισε με νόημα “Το  να χυθεί απόλυτο φως, είναι σαφής όρος πολιτικής κυριαρχίας, μπορώ να πω και πολιτικής επιβίωσης. Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την κοινωνία, και αυτό πράττει, ότι θα πέσει απόλυτο φως”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρης Μάντζος, απαντώντας στον κ. Δένδια, κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή για τα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία και ότι αυτή θα λειτουργήσει όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε χαρακτηριστικά “Όσα είπατε κύριε Δένδια, εμείς τα εκλαμβάνουμε ως γλυκιά υπόμνηση προς τους αρμόδιους, να διαλυθεί κάθε αίσθηση ότι υπάρχει συγκάλυψη”, ενώ ο Νίκος Καραθανασοπουλος απο τό ΚΚΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο κοινού μετώπου με τα ΄λαλ ακόμαμτηης της αντιπολίτευσης γιατί η συσταση προανακριτικής επιτροπής έχει και πολιτικό χαρακτήρα λόγω των διαχρονικών ευθυνών όσων κόμματων κυβέρνησαν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κλείνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια καταδίκασε “το απαράδεκτο γεγονός” εις βάρος της Ζ. Κωνσταντοπουλου, καθώς “είναι αδιανόητη η συμπεριφορά υπαλλήλων της Βουλής ή του Προέδρου της Βουλής απέναντι σε συναδέλφους βουλευτές και Προέδρους κομμάτων”.

“Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος” επισήμανε και πρόσθεσε “Δεν τιμά κανέναν. Δυστυχώς παίζετε με την ανοχή μας αλλά και η ανοχή έχει όρια. Είναι προσβλητικές κάποιες συμπεριφορές και πρέπει για μένα και γι’ αυτές αλλά και για όλα όσα είπα προηγουμένως να απαντήσουν ο υπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής.”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος επικέντρωσε  την ομιλία στις καταγγελίες του κόμματος για τη “Ομάδα Αλήθειας”, ωστόσο τόνισε “Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη. Και έχουμε και σοβαρές ενστάσεις για επιλογές της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Τις έχουμε καταθέσει δημόσια. Θέλουμε όμως η ελληνική κοινωνία να έχει εμπιστοσύνη και στους θεσμούς και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και δεν έχει εμπιστοσύνη η ελληνική κοινωνία. Δεν πιστεύουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ότι θα υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών, όσο είναι κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό αποδεικνύεται από όλες τις μετρήσεις”.

Και έθεσε τα εξής ερωτήματα:

“Ερώτημα πρώτο: υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της Βουλής; Το έχουμε πει. Πίσω από ένα έλλειμμα του Κανονισμού, κρύφτηκαν σημαντικά πρόσθετα στοιχεία της δικογραφίας. Το έχουμε πει, είχαν έρθει, εμείς είχαμε διαβάσει, αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί.

Δεύτερο ζήτημα: Υπάρχουν δυνατότητες να έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της δικογραφίας; Βεβαίως, και μάλιστα τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Σας διαβάζω από τον Κανονισμό της Βουλής, Αθήνα 2019, προεδρία Νίκου Βούτση, που λέει ότι πρέπει να υπάρχει αύξων αριθμός και καταγεγραμμένα σε κατάσταση έγγραφα δικογραφίας. Ας τα ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής από τη δικαστική Αρχή. Ας ελεγχθούν και να μην υπάρχει κανένα έλλειμμα αξιοπιστίας. Ναι, πρέπει να πάρουμε βήματα, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να μη υπάρχει κανένα έλλειμμα. Αλλά, δεν θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιασμό με κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ βαρύ και είναι μέσα στις αίθουσες, που πρέπει να διαβάσουμε όλοι.”.

libre.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8749251314764116984

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και ενημερωθείτε άμεσα!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και ενημερωθείτε άμεσα!
📢 Μάθετε Πρώτοι Όλα τα Καυτά Νέα! 🔥📰 Ειδήσειςπου δεν γράφονται αλλού με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το katechacker.gr είναι η «φωνή» του Έλληνα αστυνομικού. Στείλε μας τις καταγγελίες σου, τα άρθρα σου, στο katechaker@gmail.com

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΚΡΟΣΟ

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΚΡΟΣΟ
Το πέρασμα του Μισισιπή φίλευε αισθαντικά και απλόχερα μια απολαυστική διέλευση σε κάθε ταξιδευτή. Ακόμα και όταν τα τεράστια αμφίβια και τα επικίνδυνα ερπετά τις μέρες του ζευγαρώματος καιροφυλακτούσαν ακούνητα για να θυμίζουν υφάλους. Το τελευταίο ταξίδι μαζί της...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Στις δυο λίμνες (άλλοθι)

Στις δυο λίμνες (άλλοθι)
Η μικρή σκακίστρια βίωνε το δικό της δράμα στη λίμνη των διχασμένων παγετώνων. Μόνο ένας ανυπότακτος αίγαγρος θα τη συντρόφευε στις θύμησες. Οι μοιραίοι θάνατοι, ο αναπόφευκτος εγκλεισμός, οι προγραφές, η επαπειλούμενη ποινή για μια δολοφονία και η ανέλπιστη δωρεά ζωτικού οργάνου, πού θα οδηγούσε τελικά το ριζικό όλων; Θύτη ή θύμα θα έδειχνε το ορφανό βιολογικό υλικό; Το μοναδικό εύρημα στον βαμβακοφόρο στειλεό θα ταυτοποιούταν;

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Μια κρυμμένη επιστολή στο παλιό σερβάν, κληροδότημα μιας άτυπης αδερφομοιρασιάς έμελλε να δρομολογήσει απρόσμενες εξελίξεις. Η σχέση του Νικηφόρου με τη Λυδία, αποκτούσε υπόσταση, στη δεκαετία του εβδομήντα, στην παροπλισμένη ωχρά ντρεζίνα. Τίποτα δεν προμήνυε, μέχρι τότε, την ανεξήγητη γονιδιακή αλληλουχία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλεις αναρτησεις μηνα

item