Το πολυτεχνείο ζει;
https://www.katechacker.gr/2024/11/blog-post_932.html
Το air force one, άφηνε πίσω του το σύννεφο της καμένης κηροζίνης. Η νίκη ήρθε από τον μύθο, όπως τον αποκάλεσε ο Ρόκυ. Ο κατά κόσμον Σιλβέστρε Σταλόνε… Μοναδικός επιβάτης του ο αγορητής, από την απέναντι πλατιά θάλασσα που μας «δίδαξε δημοκρατία!!!» Αλήθεια ποια είναι η ιδανικότερη, η δικιά μας ή η δικιά του; Αναφερόμενος στην μικρή αποικία που κάποτε δίδαξε δημοκρατία, θα μας έχει στα υπ’ όψιν του μας είπε. Κι όλα αυτά παραμονές της επετείου που οι σύγχρονοι "ελεύθεροι πολιορκημένοι" αλλοτινές εποχές, πιασμένοι χέρι-χέρι με την αιματοβαμμένη σημαία, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας. Θα κρατήσουν και πάλι το λάβαρο της ελευθερίας οι πρόεδροι και τα μέλη της ΕΦΕΕ. Μιας ιδιότυπης απελευθέρωσης, των Ελλήνων απ’ τους Έλληνες.
Σήμερα αυτοί οι παλιοί "ελευθερωτές" είναι διορισμένοι στην παγκόσμια τράπεζα και στις πολυεθνικές ψαριών στις πιο δημοκρατικές δήθεν χώρες. Η ακόμα πιο δημοκρατικά, για να εισέλθεις σε κομματικό συνέδριο απαιτείται σύνθημα, όπως λένε οι κακές γλώσσες…
Πως τα φέρνει έτσι η ζωή!
Και τώρα τι θα γίνουμε μόνοι μας, χωρίς Βαρβάρους; «Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύση…» όπως έγραψε κι ο Αλεξανδρινός μας ποιητής. Θα ανακαλύψουμε εμείς άλλους βαρβάρους του ανταπαντάμε... Ήδη ξεχάσαμε τον Θουκυδίδη που μας θυμίζουν πάντα οι ξένοι και όχι εμείς. Η σπανακόπιτα, το ούζο και η φουστανέλα ήταν κάποτε δικά μας. Σε λίγο θα μας πάρουν και την φέτα.
Οι βάρβαροι εν τέλει έμειναν εδώ να βροντοφωνάζουν «Το πολυτεχνείο ζει» Αλλά λησμονούν ότι οι νεκροί του είναι απόντες. Κι όπως φαίνεται κάθε χρόνο τους ξεχνάμε ακόμη περισσότερο!
Ποιο γκλόμπς σκότωσε τον Κύπριο φοιτητή Κουμή και την εργάτρια Κανελλοπούλου; Πέντε χρόνια αργότερα έπεφτε νεκρός ο Καλτεζάς κι άλλοι νεκροί χιλιάδες να δίνουν το αίμα τους…
Αστυνομικοί και πολίτες τέτοιες μέρες Νοέμβρη! Το πολυτεχνείο ΖΕΙ αλλά δεν θέλουμε ποτέ ξανά νεκρούς.
Ας γιορταστεί πολιτισμένα. Η Αστερόεσσα είναι αλλονών σύμβολο, όπως και το σφυροδρέπανο, ας μην το ξεχνάμε…
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments