«Εικόνες και Μνήμες του ’40» παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας
Θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40» παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για το θεατρικό αναλόγιο και μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλαρίου και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην Αλεξανδρούπολη, τη Σάμο και τη Δράμα
Δείτε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40», το οποίο αποτελεί ένα επετειακό αφιέρωμα -ιστορικού χαρακτήρα- για το έπος του ’40.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το θεατρικό αναλόγιο και μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλαρίου που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπασιάκου με ελεύθερη είσοδο του κοινού.
Οι «Εικόνες και Μνήμες του ’40» ταξίδεψαν σε διαφορές περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας στο πλαίσιο περιοδείας της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά εφτά παραστάσεις.
Η εναρκτήρια παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023, στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ την 4 Νοεμβρίου 2023, παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δημαρχείου του Δήμου Χολαργού- Παπάγου Αττικής, όπου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης.
Το διάστημα 8 έως 10 Νοεμβρίου 2023, η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κοινό των παραστάσεων αποτελούνταν κυρίως από μαθητές και γονείς.
Ακολούθως, η περιοδεία συνεχίσθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στη Σάμο και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο Δήμο Προσοτσάνης στη Δράμα.
Η θεατρική παράσταση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο είχε την ευκαιρία να «ταξιδέψει» πίσω στο χρόνο μέσα από μια σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής.
Ειδικότερα, «μεταφέρθηκε» στην εποχή του ‘40, συνοδεία προβολής βίντεο που αγόρασε το Πολεμικό Μουσείο από τα γερμανικά αρχεία και τα οποία παραχωρήθηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση, διανθισμένα με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια καθώς και ηχητικά εκείνης της περιόδου.
Περαιτέρω, με το εν λόγω θεατρικό αναλόγιο, οι θεατές έζησαν για λίγο –έστω και με αυτόν τον τρόπο- την αγωνία μιας οικογένειας περιμένοντας να επιστρέψει ο γιός τους από το μέτωπο, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα την άνοιξη του ΄41.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη που συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, τα οποία παράλληλα με τα καθημερινά- υπηρεσιακά τους καθήκοντα, κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια προκειμένου να παραχθεί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα προς το κοινό.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments