Ακριβότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι – Στα ίδια επίπεδα η τιμή της λαγάνας
https://www.katechacker.gr/2025/03/blog-post_30.html
Από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Μαρτίου, ξεκινά η παρασκευή της παραδοσιακής λαγάνας ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, με τους καταναλωτές να ετοιμάζονται για ένα ακριβότερο σαρακοστιανό τραπέζι.
Οι αρτοποιοί εκτιμούν πως η τιμή της απλής λαγάνας με σουσάμι θα διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα, με τις τιμές να διαμορφώνονται ως εξής:
- 750 γρ.: 3,30 – 3,80€
- Μικρή: 1,90 – 2,20€
- Ειδικές γεύσεις (ελιά, λιαστή τομάτα, μανιτάρι): πάνω από 4€
Την ίδια ώρα, η τιμή του χαλβά σε ζαχαροπλαστεία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις:
- Βανίλια: 10€ – 10,80€/κιλό
- Με αμύγδαλο: 11€/κιλό
- Με κακάο: έως 12€/κιλό
- Με κουβερτούρα – κράνμπερι: έως 12,80€/κιλό
Οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα σαρακοστιανά εδέσματα, καθώς το συνολικό κόστος του τραπεζιού αναμένεται αυξημένο σε σχέση με πέρσι.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments