Η Ελλάδα στους Δρόμους – Θρηνεί – Απαιτεί Δικαιοσύνη


Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί. Θρηνεί για τους νεκρούς των Τεμπών, για τις χαμένες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, για τα όνειρα που κόπηκαν βίαια σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που ήταν προδιαγεγραμμένο. Αλλά, πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα είναι στους δρόμους γιατί απαιτεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ένας χρόνος έχει περάσει από την εθνική τραγωδία που συντάραξε τη χώρα και αποκάλυψε ένα κράτος ανίκανο να προστατεύσει τους πολίτες του. Αντί για λογοδοσία, αντί για εξηγήσεις, η κυβέρνηση απαντά με μισόλογα, υπεκφυγές και μια ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης. Οι πολίτες, όμως, δεν ξεχνούν. Και σήμερα, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά της χώρας, χιλιάδες φωνές ενώνονται με μια κοινή κραυγή: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ.

Η Συγκάλυψη που Εξοργίζει

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Έριξε το φταίξιμο σε ανθρώπινα λάθη, σε έναν σταθμάρχη, σε μια «κακή στιγμή». Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: τα Τέμπη ήταν ένα έγκλημα διαρκείας, αποτέλεσμα χρόνιων ελλείψεων, διαφθοράς και αδιαφορίας. Τα σιδηροδρομικά συστήματα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή, η σηματοδότηση ανύπαρκτη και οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων αγνοήθηκαν επιδεικτικά.

Και η συγκάλυψη συνεχίζεται. Οι έρευνες προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, οι ευθύνες διαχέονται, και η πολιτική ηγεσία αποφεύγει να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη. Η κοινωνία, όμως, δεν πείθεται. Οι συγγενείς των θυμάτων, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι βλέπουν τον εαυτό τους στο πρόσωπο των αδικοχαμένων νέων, ζητούν απαντήσεις.

Η Ελλάδα στους Δρόμους

Η κυβέρνηση μπορεί να θέλει να «ξεχαστεί» το θέμα, αλλά η κοινωνία αρνείται. Οι δρόμοι γέμισαν με ανθρώπους που δεν ζητούν απλά αποζημιώσεις και «συγγνώμες», αλλά πραγματική αλλαγή. Τα συνθήματα «Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα», «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος» και «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη» αντηχούν παντού. Οι πολίτες ξέρουν πως αν αφήσουν αυτή την τραγωδία να ξεχαστεί, αν επιτρέψουν να μείνει ατιμώρητη, τότε θα έρθει η επόμενη.

Η κυβέρνηση απαντά με καταστολή. Εικόνες με αστυνομικούς να επιτίθενται σε διαδηλωτές, να ρίχνουν χημικά σε ειρηνικές πορείες και να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες δείχνουν ένα κράτος που φοβάται. Φοβάται την οργή του κόσμου. Φοβάται την αλήθεια. Και γι’ αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει.

Η Απαίτηση για Δικαιοσύνη δεν θα Σιγήσει

Η Ελλάδα σήμερα απαιτεί Δικαιοσύνη. Απαιτεί λογοδοσία. Απαιτεί να μην καλυφθεί τίποτα κάτω από το χαλί. Η κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τις δικαιολογίες, τη διαφθορά και την ατιμωρησία. Οι νεκροί των Τεμπών δεν θα ξεχαστούν. Θα γίνουν σύμβολο μιας χώρας που δεν αντέχει άλλο την ανικανότητα και την αδιαφορία.

Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε. Γιατί η Δικαιοσύνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι υποχρέωση ενός κράτους που θέλει να λέγεται δημοκρατικό.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7474320512668956264

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και ενημερωθείτε άμεσα!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και ενημερωθείτε άμεσα!
📢 Μάθετε Πρώτοι Όλα τα Καυτά Νέα! 🔥📰 Ειδήσειςπου δεν γράφονται αλλού με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το katechacker.gr είναι η «φωνή» του Έλληνα αστυνομικού. Στείλε μας τις καταγγελίες σου, τα άρθρα σου, στο katechaker@gmail.com

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΚΡΟΣΟ

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΚΡΟΣΟ
Το πέρασμα του Μισισιπή φίλευε αισθαντικά και απλόχερα μια απολαυστική διέλευση σε κάθε ταξιδευτή. Ακόμα και όταν τα τεράστια αμφίβια και τα επικίνδυνα ερπετά τις μέρες του ζευγαρώματος καιροφυλακτούσαν ακούνητα για να θυμίζουν υφάλους. Το τελευταίο ταξίδι μαζί της...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Στις δυο λίμνες (άλλοθι)

Στις δυο λίμνες (άλλοθι)
Η μικρή σκακίστρια βίωνε το δικό της δράμα στη λίμνη των διχασμένων παγετώνων. Μόνο ένας ανυπότακτος αίγαγρος θα τη συντρόφευε στις θύμησες. Οι μοιραίοι θάνατοι, ο αναπόφευκτος εγκλεισμός, οι προγραφές, η επαπειλούμενη ποινή για μια δολοφονία και η ανέλπιστη δωρεά ζωτικού οργάνου, πού θα οδηγούσε τελικά το ριζικό όλων; Θύτη ή θύμα θα έδειχνε το ορφανό βιολογικό υλικό; Το μοναδικό εύρημα στον βαμβακοφόρο στειλεό θα ταυτοποιούταν;

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Μια κρυμμένη επιστολή στο παλιό σερβάν, κληροδότημα μιας άτυπης αδερφομοιρασιάς έμελλε να δρομολογήσει απρόσμενες εξελίξεις. Η σχέση του Νικηφόρου με τη Λυδία, αποκτούσε υπόσταση, στη δεκαετία του εβδομήντα, στην παροπλισμένη ωχρά ντρεζίνα. Τίποτα δεν προμήνυε, μέχρι τότε, την ανεξήγητη γονιδιακή αλληλουχία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλεις αναρτησεις μηνα

item