Katehacker λοιπόν!
Η αστυνομική είδηση δεν είναι είδος που χρήζει μαζικής αναπαραγωγής σε site του είδους.
Είναι μυσταγωγία χωρίς στερεότυπα. Σε αυτή την καθημερινή επίκληση στην εγκυρότητα κάποιας πηγής για να καταστεί μια είδηση μοναδική, πέφτουν κορμιά στον βωμό μιας προσχηματικής αποκλειστικότητας.
Ιδιαίτερα σήμερα που αβίαστα αρκετοί δηλώνουν ειδικοί γύρω από την αστυνομική είδηση (αστυνομικοί, ρεπόρτερ, εκπρόσωποι, συνταξιούχοι…) Ακόμη και αυτή η δήθεν επισκεψιμότητα είναι επιτηδευμένη.
Τα κλικαρίσματα δεν είναι δείγμα υγιώς αναμεταδιδόμενης είδησης. Το πειραγμένο λογισμικό ενός web browser σου εμφανίζει μια άκρως επιλήψιμη αλληλεπίδραση. Απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους προκαταλήψεις μακριά από στείρους ανταγωνισμούς ερχόμαστε μέσα από την κοινωνία, για την κοινωνία, για να παράγουμε και όχι να αναπαράγουμε ειδήσεις με σεβασμό προς αλλήλους (θύτες, θύματα, αναγνώστες, αστυνομικούς, συνδικαλιστές).
Πρωτίστως θα αναζητούμε το αίτιο και δευτερευόντως το αιτιατό που προϋποθέτει επιστημονική γνώση. Ουδεμία επιστημοσύνη θα οικειοποιηθούμε χάριν παιδιάς. Με τις γνώσεις μας θα επιχειρούμε να προσεγγίζουμε την αντικειμενικότητα. Άλλωστε η υποκειμενικότητα βρίθει γύρω μας και περισσεύει. Μη θαρρείτε ότι θα διεισδύουμε σε θολερά τούνελ αναζητώντας το φως…
Δεν θα εισβάλλουμε σε υπολογιστικά συστήματα για να πειραματιζόμαστε με κάθε πτυχή τους. Ωστόσο ο hacker παλαιότερα είχε την έννοια του εφευρέτη, αυτού που ασχολείται έτσι ώστε να ανακαλύψει το πως λειτουργεί ένα σύστημα για να το βελτιώσει ή να το αλλάξει τροποποιώντας το. Προσδίδουμε αλληγορική και ταυτόχρονα χιουμοριστική σημασία στον τίτλο μας.
Αυτό το 65μετρο λοξό κτίριο που ολοκληρώθηκε το 1978 έκρυβε πάντα μια μυστικοπάθεια που συναρπάζει. Η κυρία Κατεχάκη δεν ήταν η λάγνα γυναίκα όπως πολύ πίστευαν μέχρι κάποια στιγμή. Ήταν ολόκληρο σύστημα και ήταν ο κωδικός της παλιάς ΚΥΠ και μετέπειτα ΕΥΠ. Και ο ίδιος ο στρατηγός Γεώργιος Κατεχάκης γνωστός ως Καπετάν Ρούβας ή Γεώργιος Αποστόλου είχε τρία ονόματα. Έλληνας ανώτατος στρατιωτικός. Ο νεότερος από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, αγωνιστής του Μακεδονικού Αγώνα και πολιτικός που διατέλεσε βουλευτής και υπουργός, το όνομα του οποίου φέρει μία από τους σημαντικότερες λεωφόρους της Αττικής, η «Γεωργίου Κατεχάκη» γνωστή ως Περιφερειακή Υμηττού, γεννήθηκε το 1880 στο δάσος του Ρούβα και πέθανε Σάββατο προς Κυριακή, στις 01:15' μετά τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου 1939, στον Πλάτανο στον κάμπο της Μεσαράς, σε υψόμετρο 95 μέτρων, της τότε επαρχίας Καινουρίου Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης,
Ήταν παντρεμένος με την κόρη του Ιωάννη Τσουδερού, ιατρού και πολιτικού που το 1878 συμμετείχε στην Επανάσταση της Κρήτης και αδελφός της συζύγου του ήταν ο οικονομολόγος που διατέλεσε πρωθυπουργός, Εμμανουήλ Τσουδερός. Για την ιστορία έμειναν γνωστές οι μελαχρινές και οι ξανθές πρακτόρισσες των υψηλών ορόφων που τελικά ήταν μία και ήταν καστανή. Ε… πως να αφήσεις την ιστορία ανεκμετάλλευτη.
Katehacker λοιπόν!
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments