Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στις Σέρρες: Ουρές χιλιομέτρων από λουόμενους – Καταγγελίες για δρόμους περασμένων δεκαετιών
Σε οδική δοκιμασία μετατρέπεται κάθε Κυριακή η επιστροφή από τις παραλίες του Στρυμονικού Κόλπου για χιλιάδες Σερραίους και τουρίστες, με τα στελέχη της Τροχαίας να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διαχειριστούν τον κυκλοφοριακό φόρτο.
Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025, πέντε συνεργεία της Τροχαίας Σερρών βρίσκονταν επί ποδός για να διευκολύνουν την επιστροφή των οδηγών από τις παραλίες, με το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα να καταγράφεται στον κόμβο της Μεσορράχης, σημείο-«λαιμός της κυκλοφορίας», όπου συγκλίνουν όλα τα ρεύματα από Τούζλα, Κάριανη, Ασπροβάλτα, Ν. Βρασνά, Σταυρό, αλλά και από Καβάλα, Θάσο, Αμμόλοφους και Νέα Πέραμο.
Τουριστική πίεση από Βαλκανικές χώρες
Οι παραλίες της Βόρειας Ελλάδας προσελκύουν πλέον τεράστιο αριθμό επισκεπτών από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Μολδαβία, με αποτέλεσμα η πίεση στο οδικό δίκτυο του Νομού Σερρών να είναι εκρηκτική. Πολλοί από τους τουρίστες έχουν αγοράσει εξοχικές κατοικίες στην περιοχή, εντείνοντας την κίνηση σε καθημερινή βάση.
Ελλιπής υποδομή – Καταπονημένο δίκτυο
Το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με το lionnews.gr ιδίως στο τμήμα Περιφερειακή Σερρών – Μεσορράχη, χαρακτηρίζεται από ρηγματωμένο ασφαλτοτάπητα, έλλειψη ΛΕΑ, απουσία στηθαίων και γεωμετρικά χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν ασφαλείς προσπεράσεις. Η πρόσφατη διαγράμμιση και το καθάρισμα των χόρτων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες του δρόμου.
Έκκληση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Σερρών, Γιάννης Κούνιος, τονίζει πως το πρόβλημα είναι διαρκές και οξύνεται, σημειώνοντας:
«Ζητούν ενίσχυση της Τροχαίας στη Χαλκιδική, αλλά αντίστοιχες ανάγκες υπάρχουν και στις Σέρρες. Ο Νομός μας διαθέτει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί πύλη εισόδου για τη ΝΑ Ευρώπη».
Αναφέρει επίσης ότι μόνο τον Ιούνιο του 2025 κινήθηκαν πάνω από 400.000 οχήματα στο οδικό δίκτυο του νομού, αριθμός που φανερώνει την τεράστια επιβάρυνση αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις για αστυνόμευση, έλεγχο και οδική ασφάλεια.
Το πρόβλημα απαιτεί άμεσες πολιτικές αποφάσεις για χρηματοδότηση και ανακατασκευή του βασικού οδικού άξονα, πριν μετατραπεί το κυκλοφοριακό χάος σε μείζον ζήτημα ασφάλειας.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments