Φιάσκο Χρυσοχοΐδη: Οι συλλήψεις και η απογοητευτική κατάληξη της δικογραφίας.
Η πολυδιαφημισμένη υπόθεση που διαχειρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα μεγάλο φιάσκο, με την αίσθηση ότι όλη η διαδικασία κινήθηκε περισσότερο για λόγους εντυπώσεων και επικοινωνιακής πολιτικής παρά για την ουσία της δικαιοσύνης. Από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, οι 20 απολογήθηκαν και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, σε μεγάλο βαθμό με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δικηγόροι των κατηγορουμένων καταγγέλλουν την ύπαρξη αυθαίρετων κρίσεων στην υπόθεση. Ανάμεσα σε αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Σιθωνίας Χαλκιδικής, για τον οποίο ο γνωστός δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε πως η δικογραφία είναι γεμάτη υπερβολές και ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για κακουργηματικές πράξεις.
Το ζητούμενο πλέον είναι αν οι συλλήψεις και η επικοινωνιακή πολιτική πίσω από αυτές εξυπηρετούσαν όντως το δημόσιο συμφέρον ή αν ήταν μια προσπάθεια του υπουργού να επιδείξει έργο, εν μέσω πιέσεων και της ασταμάτητης προσπάθειας των φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης να προβάλουν τις ενέργειες του Υπουργείου ως επιτυχίες.
Όπως σημείωσε και ο δικηγόρος, η υπόθεση θυμίζει την παλιά ρήση «ὤδινεν ὄρος καί ἔτεκεν μῦν» (κοιλοπόνησε το βουνό και γέννησε ένα ποντίκι), υπογραμμίζοντας την απογοητευτική κατάληξη της υπόθεσης.
Αυτή η εξέλιξη, λοιπόν, δεν προκαλεί μόνο ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις πίσω από τις συλλήψεις, αλλά και για το αν ο ποινικός λαϊκισμός και η πίεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για "επιτυχίες" απέφεραν τελικά μια πραγματική δικαιοσύνη ή απλά συνέτειναν στη δημιουργία μιας φούσκας επικοινωνίας που κατέρρευσε μπροστά στη δικαστική κρίση.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments