Αδιαφορία των Μέσων για τη δίκη «Αμαρυλλίς»: Ένα σοβαρό ζήτημα σιωπής και αδιαφορίας

 


Η υπόθεση «Αμαρυλλίς», η οποία αφορά την εμπορία 50 Κολομβιανών γυναικών στην Ελλάδα, έφτασε στην πρωτόδικη καταδίκη των βασικών κατηγορουμένων στις 19 Δεκεμβρίου 2024. Παρά τις σοβαρότητες των κατηγοριών, τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις αποκαλύψεις για την εκμετάλλευση των θυμάτων, κανένα από τα μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα της Ελλάδας δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Στη Δίκη:

  • Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι Βασίλης Κ. και Ειρήνη Σ., καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης για εμπορία ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με ποινές που φτάνουν τα 19 χρόνια.
  • Η Μαρίνα και ο σύντροφός της καταδικάστηκαν επίσης, αλλά με μικρότερες ποινές για ένα μόνο θύμα.
  • 11 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν συνολικά, αλλά οι περισσότεροι κρίθηκαν αθώοι για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση.
  • Το κύκλωμα φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τουλάχιστον 50 γυναίκες και να ξεπλένει χρήματα μέσω διαφόρων επιχειρήσεων, όπως η «κρεπερί στη Βάρη».

Η Σιωπή των ΜΜΕ:

Η πλήρης αδιαφορία των ελληνικών ΜΜΕ είναι εντυπωσιακή. Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, την εμπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών, καθώς και τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώσαν οι γυναίκες, η υπόθεση πέρασε χωρίς τον απαιτούμενο δημοσιογραφικό έλεγχο και κάλυψη. Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο των μέσων στην ενημέρωση του κοινού. Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι κρίσιμος όχι μόνο στην ανάδειξη σημαντικών υποθέσεων, αλλά και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνείδησης απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα όπως το trafficking.

Η αδιαφορία αυτή, κατά τη γνώμη μου, καταδεικνύει μια επικίνδυνη τάση: την απροθυμία των μέσων να θίξουν ευαίσθητα ζητήματα που μπορεί να φέρουν αντιδράσεις από ισχυρά συμφέροντα. Η αδικαιολόγητη σιωπή γύρω από την υπόθεση «Αμαρυλλίς» και η απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών υπογραμμίζουν το βαθύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική δημοσιογραφία – την υπαγωγή της στις πιέσεις και τα συμφέροντα που θέλουν να διατηρούν σιωπηλές τέτοιες υποθέσεις.

Αν τα μέσα ενημέρωσης δεν αναλαμβάνουν τον ρόλο τους να ενημερώνουν το κοινό για τέτοιες σοβαρές υποθέσεις, πώς μπορούμε να μιλάμε για μια δημοκρατική κοινωνία που στηρίζεται στην ελεύθερη και ανεξάρτητη πληροφόρηση;

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4811025361124306984

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και ενημερωθείτε άμεσα!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και ενημερωθείτε άμεσα!
📢 Μάθετε Πρώτοι Όλα τα Καυτά Νέα! 🔥📰 Ειδήσειςπου δεν γράφονται αλλού με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το katechacker.gr είναι η «φωνή» του Έλληνα αστυνομικού. Στείλε μας τις καταγγελίες σου, τα άρθρα σου, στο katechaker@gmail.com

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΚΡΟΣΟ

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΚΡΟΣΟ
Το πέρασμα του Μισισιπή φίλευε αισθαντικά και απλόχερα μια απολαυστική διέλευση σε κάθε ταξιδευτή. Ακόμα και όταν τα τεράστια αμφίβια και τα επικίνδυνα ερπετά τις μέρες του ζευγαρώματος καιροφυλακτούσαν ακούνητα για να θυμίζουν υφάλους. Το τελευταίο ταξίδι μαζί της...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Στις δυο λίμνες (άλλοθι)

Στις δυο λίμνες (άλλοθι)
Η μικρή σκακίστρια βίωνε το δικό της δράμα στη λίμνη των διχασμένων παγετώνων. Μόνο ένας ανυπότακτος αίγαγρος θα τη συντρόφευε στις θύμησες. Οι μοιραίοι θάνατοι, ο αναπόφευκτος εγκλεισμός, οι προγραφές, η επαπειλούμενη ποινή για μια δολοφονία και η ανέλπιστη δωρεά ζωτικού οργάνου, πού θα οδηγούσε τελικά το ριζικό όλων; Θύτη ή θύμα θα έδειχνε το ορφανό βιολογικό υλικό; Το μοναδικό εύρημα στον βαμβακοφόρο στειλεό θα ταυτοποιούταν;

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Μια κρυμμένη επιστολή στο παλιό σερβάν, κληροδότημα μιας άτυπης αδερφομοιρασιάς έμελλε να δρομολογήσει απρόσμενες εξελίξεις. Η σχέση του Νικηφόρου με τη Λυδία, αποκτούσε υπόσταση, στη δεκαετία του εβδομήντα, στην παροπλισμένη ωχρά ντρεζίνα. Τίποτα δεν προμήνυε, μέχρι τότε, την ανεξήγητη γονιδιακή αλληλουχία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλεις αναρτησεις μηνα

item